Steadwyndagar!

2009 var året när alla Steadwyns skulle samlas i Flästa utanför Arbrå. Dagarna var planerade länge och väl. Vi åkte upp några dagar innan alla andra. Det skulle byggas agilitybana, städas och lite annat. Vi hade bokat en stuga en bit utanför Arbrå. Det var långa, jobbiga men roliga dagar. Det var jättekul och träffa alla vackra och otroligt duktiga Steadwyn hundar. Tyvärr så har jag förlorat dom flesta bilderna, men jag har några kvar som jag har på min blogg. Så jag får väl ta och lägga in dom här i brist på bättre.

Först en bild på mamma Steadwyn, Anja Ejerstad. Hon har hållt på med collieuppfödning i närmare 40 år om inte mer.Sen en samlingsbild med nästan alla som var med, en del hade tyvärr redan fått åka hem.


Foto: Agneta Qvarnström

Vi börjar väl med banbygget. Lägger in dom som småbilder, men det går att klicka på dom så blir dom större. Vi skulle visa dom andra lite agility. Sen på lördag skulle det koras Steadwys agilitymästare.

Agilitybanan börjar ta form!Gungan fick vi bygga själva!Farina provkör gungan!Clara skulle också testa lite!Sen testade vi med en hund som inte är van vid gungan, och det gick ju bra.

Jag hade precis börjat med rallylydnad, och jag planerade en bana för att ha uppvisning. Alla fick sen prova på och träna på banan, för på lördag skulle det vara Steadwyns alldeles egna rallylydnadstävling.Så var det dags för dom första Steadwynhundarna hundarna och komma till Flästa. Det sovs i både tält.......och husbil eller husvagn.Men vi hade ju bokat en stuga där vi hade så mysigt.

Men det fanns ju andra aktiviteter där, inte bara agility och rallylydnad. Fanns även lydnad, sen fick alla som ville prova på och valla får. Här Clara som är inne bland fåren första gången.

Farina är som gjord för fårvallning. Synd bara att hon var så gammal redan då, och att hennes höfter inte är så bra. För hon hade blivit kanonbra på det.

Sen var det även en uppvisning av Mickis halvbror Ace, som bor på Hazelgroves kennel. Han har jobbat som sökhund på Råsunda stadion, efter krut och smällare. Här får vi en uppvisning på hur det kan se ut när han letar efter en bengal. Otäckingar som dom tar med sig på fotbollsmatcher.På söndagen var det då utställningsdags. Här är står Micki i ringen och väntar på sin tur att bli bedömd. Domaren kom ända från Kroatien och hette Denis Sabolic.En bild på några veteraner, bla Micki.Sen en bild på tikarna, Clara som nr 4. Nr 1 och 3 från vänster är halvsyskon till Lizzie och Clara.Våra rosetter efter helgens tävlingar. Dom mindre är HP-rosetter från utställningen. Såklart fick varje hund en sån, det är ju det minsta en Steadwyn skall ha på en utställning. Den svartgula fick Micki, han är Steadwyns agilitymästare. Kanske för alltid. Den blåvita är också Mickis, han blev Steadwyns brukschampion också, vi var och gjorde ett åkerspår, han och jag. Sen dom mindre med rött, gult och svart är Mickis och Lizzies. Dom fick dom på lydnadstävling.3 vackra Steadwyn. Först från vänster har vi Micki. I mitten står Malin, Mickis mormor. Sen längst ut till höger har vi Ace, Mickis halvbror.Det är ungefär allt jag har kvar från denna härliga vecka, förutom alla minnen.